Sposób przygotowania

Umyte buraki ugotować w skórkach, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce z największymi otworami. Zalać 3 szklankami wody, dodać cebulę, sól, cukier do smaku, zakwasić, zagotować i odstawić na co najmniej 2 godziny. Zimny wywar odcedzić. Dodać pokrojony w cienkie plasterki ogórek, koper. Podawać zimny z pasztecikami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !