Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z bakłażana i zielonych oliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z 1/2 cytryny
oliwa
sól
świerzo zmielony pieprz
świerze zioła
garść pokruszonego sera pleśniowego
bakłażan
ząbek czosnku 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z bakłażana i zielonych oliwek

bkłażana obieramy skrobakiem, kroimy na plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie płuczemy, osuszamy i wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika- temp ok 160 st. pieczemy do miękkości. Po upieczeniu i przestudzeniu rozdrabniamy bakłażana widelcem, skraplamy sokiem z cytryny i łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastą smarujemy pieczywo i skraplamy je oliwa i posypujemy świerzymi ziołami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak