Sposób przygotowania

• ziemniaki i marchew dokładnie szorujemy, kroimy na pół, większe warzywa na cztery,
• przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i tymiankiem, polewamy oliwa,
• przekładamy do naczynia żaroodpornego,
• pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 25 minut,
• boczek kroimy w plastry i na pół,
• obsmażamy na chrupko, dodajemy pokrojoną fasolkę i podlewamy wodą,
• dusimy na małym ogniu,
• po odparowaniu wody boczek z fasolką dokładamy do pieczonych warzyw na 5 minut przed końcem pieczenia,
• jajka rozkłócamy widelcem, przyprawiamy solą i pieprzem,
• na patelnie po smażeniu boczku wylewamy jajka i smażymy płaski omlet,
• gotowy wykładamy na talerz, rolujemy i kroimy nożem na wąskie ślimaczki,
• warzywa podajemy ze ślimaczkami z omletu, wszystko posypujemy posiekanym koperkiem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    swietny pomysl podania
  • 0
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    mi zawsze potrzeba więcej czasu na zapieczenie tego wszystkiego, bo po 25 min ziemniaki wcale nie są miękkie, ostatnio wyszło mi tak z ponad godzinkę, ale danie pyszne - polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !