Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, cukier waniliowy, miękkie masło i żółtka. Zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i każdą z nich posmarować powidłami wiśniowymi. Białka jaj ubić na sztywną pianę dodając cukier. Na każdy z placków wyłożyć pianę. Placki piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45 minut. Rodzynki namoczyć w koniaku. Przygotować krem karpatkowy według wskazówek podanych na opakowaniu. Kilka łyżek kremu odłożyć. Do pozostałego dodać rodzynki wraz z koniakiem i wymieszać. Kremem przełożyć placki, tak. Ciasto posmarować odłożonym kremem karpatkowym i polać polewą czekoladową, ozdobić połówkami orzechów włoskich.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zgadzam się ciasto pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobre
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    musi byc super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    niezłe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Przepis bardzo innowacyjny a zarazem rewelacyjny!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjnie się zapowiada to ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ale pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !