Sposób przygotowania

• Jajko ubić na puszysty krem, dodać mąkę, mleko, 2 łyżki masła, proszek do pieczenia i szczyptę soli, dalej ubijać do gładkiej konsystencji,
• usmażyć na rozgrzanej patelni małe placki,
• porzeczki pozbawić gałązek (kilka odłożyć do dekoracji), wrzucić na patelnie z jedną łyżką masła, smażyć do momentu gdy się rozpadną,
• dodać cukier i przyprawę do kawy i deserów, jeszcze chwilę smażyć mieszając,
• śmietanę ubić na sztywno dodać kajmak i jeszcze chwilę ubijać do uzyskania jednolitej masy,
• na każdy placuszek wykładamy porcje porzeczek i sosu kajmakowego, dekorujemy porzeczkami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Wyglądają smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !