Sposób przygotowania

Boczek i żeberka zalać 4 litrami wody,dodać kostki grzybowe,cebulkę prażoną i gotować do miękkości żeberek.Boczek i żeberka wyjąć z wywaru,ostudzić i pokroić w kostkę.Do wywaru wlać zakwas,doprawić do smaku solą,pieprzem,maggi i pogotować 5 minut,co jakiś czas mieszając,żeby żur się nie przypalił.Cebulę posiekać,ziemniaki pokroić w plastry.Na dużej patelni razgrzać smalec,wrzucić cebulę,ziemniaki i smażyć,aż ziemniaki się przyrumienią.Jajka obrać ze skorupek.Na 5 talerzy rozłożyć pokrojony boczek i żeberka.Zalać żurem,ozdobić jajkiem pokrojonym na ćwiartki.Na osobnych talerzach podawać bratkartofle.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pyszny żur,,,
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !