Przepis i sposób przygotowania na: Bomba truskawkowa
Namaczamy żelatynę w zimniej wodzie. Ubijamy żółtka z cukrem i szampanem na parze na puszystą masę. Studzimy. Ubijamy śmietankę na sztywno. Rozpuszczamy odciśniętą żelatynę w 2 łyżkach wrzącej wody. Truskawki myjemy, miksujemy na puree. Wlewamy wszystko do masy jajecznej i miksujemy na jednolitą konsystencję. Wstawiamy do lodówki. Jak zacznie tężeć, wylewamy do miski z biszkoptami. Chłodzimy. Ubijamy śmietanę z pudrem na sztywno. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, odciskamy i mieszamy z 2 łyżkami wrzącej wody.Dodajemy rozpuszczoną żelatynę do śmietany i mieszamy. Wykładamy na różową piankę. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę a najlepiej całą noc.