Przepis i sposób przygotowania na: Warzywny koktajl
Warzywny koktajl to świetna propozycja na samodzielny napój lub dodatek do obiadu. W upalne, ciepłe dni tak przygotowany napój z warzyw przyjemnie orzeźwi i doda energii.
Koktajl warzywny z tego przepisu ma trzy kolory, a jego warstwy ciekawie prezentują się z przeźroczystej szklanki.
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze części i miksujemy. Delikatnie solimy i pieprzymy. Zmiksowane przekładamy na dno dwóch pucharków, szklanek.
Rzodkiewki ścieramy na tarce, dokładamy do jogurtu. Miksujemy razem z pokrojonym czosnkiem. Delikatnie doprawiamy do smaku.
W ten sposób przygotowany jogurt wykładamy na warstwę ogórków.
Pomidor oraz paprykę kroimy na mniejsze części. Miksujemy. Doprawiamy sokiem z cytryny. Wylewamy na warstwę jogurtu.
Całość dekorujemy kleksem wykonanym z jogurtu, szczypiorkiem oraz plasterkami rzodkiewki.