Sposób przygotowania

Cebulę oraz czosnek obrać z łupinek i posiekać. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i podzielić na ćwiartki, a następnie wyjąć gniazda nasienne. Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku i zeszklić na niej cebulę oraz czosnek. Dodać pomidor i jeszcze chwilę smażyć. Zalać bulionem i zagotować, doprawiając solą, pieprzem i papryką. Chleb pokroić w kostkę i dodać do zupy. Wymieszać. Tymianek umyć i posiekać. Kiedy zupa zagotuje się, ogień znacznie zmniejszyć i jeszcze 10 minut nie zdejmować z gazu. Po nałożeniu na talerze posypać parmezanem i tymiankiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna zupka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !