Sposób przygotowania

Masło ucierać z cukrem ma puszystą pianę, dodając kolejno po jednym żółtku. Do gotowej masy wsypać kisiel w proszku, dodać kilka kropli olejku cytrynowego i wymieszać. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i wlewamy mleko. Ciasto powinno mięć gęstość cukrzącego się miodu.
Na końcu dodać ubita pianę z białek i ostrożnie wymieszać.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 150 st. przez około 50 minut.
Udekorować owocami i cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    Nie znałam takiego przepisu ale na pewno wypróbuję :)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robie ale z kolorowym kisielem
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jakaś nowość
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    ciekawe jak smakuje, muszę wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    kisiel mi smakuje więc to ciasto wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię kisiel

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !