Sposób przygotowania

Mąkę posiekać razem z margaryną, dodając roztrzepane żóltka z cukrem, proszek, amoniak zarobić ciasto ( jeżeli jest suche mozna dodać kwaśnej śmietany)
Ciasto podzielić na 2 częsci, jedną czesc rozwałkować na blaszkę, posmarować powidłami. Do drugiej dodać kakao i zarobić. Uformować 32 kulki do kazdej włozyć wiśnie lub inne owoce, lub kawałek twardej marmolady. Rozłożyc kulki na powidła po 4 na szerokosc i po 8 na długosc. Upiec ciasto.

Ciasto II
Upiec cieńki jasny biszkopt.

Wszystkie składniki do kremu wymieszać, ( mleko, maka ziemniaczana, mąka przenna, cukier i masło)
Ugotować budyń. Zimny utrzeć z masłem.
Ciasto I - krem - biszkopt - polewa.

voile .. smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !