Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać,posiekać.Szałwię opłukać,osuszyć, listki pokroić w paski.Jabłka umyć, osuszyć.Odkroić kapelusze, miąższ wydrążyć usuwająć gniazda nasienne, jabłka skropić wewnątrz sokiem z cytryny.Boczek wysmażyć na suchej patelni.Dodać 1/2 łyżeczki nasła, wrzucić cebulę i połowę szałwi, smażyć mieszając, aż cebula się zrumieni.Przyprawić do smakuszczyptą pieprzu.Jabłka wypełnić farszem nakryć kapeluszami.Zaroodporną formę wysmarować masłem.Włożyć jabłka.Piec 25 min w temp 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    juz wiem co zrobic z jabłami
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleczka90

    właśnie spróbowałam i muszę przyznać, że jest pyszne
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Niespotykane połączenie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !