Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, pokrojone pieczarki smażymy na tłuszczu z dodatkiem kucharka, jaja gotujemy na twardo. Żaroodporne naczynie smarujemy tłuszczem, część ziemniaków kroimy w plastry do naczynia. Na ziemniaki wykładamy zesmażone pieczarki i kroimy jaja również w plastry. Całośc posypujemy majerankiem i jeszcze odrobiną kucharka. Kroimy pozostałe ziemniaki i całość zalewamy słodką śmietaną rozmieszaną z mąką. Pieczemy w piekarniku o temp. ok 130 stopni przez ok. 30-40 min.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Super
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    szybko i smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !