Sposób przygotowania

CIASTO
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.
Ciasto podzielić na 2 części.
Pierwszą część wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, do drugiej części ciasta dodać kakao i dwie łyżeczki wody.
Wyłożyć na jasne ciasto.
Na wierzchu dość gęsto ułożyć owoce, piec w 180 stop.45 minut.
KREM
Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć.
Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię to ciasto i polecam.
  • 2
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    Ja także pyszne Polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !