Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, zasmażyć na patelni.
Kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć z tłuszczem.
Ziemniaki utłuc dobrze tłuczkiem do ziemniaków, dodać rozgotowany groch, kapustę, kiełbasę i boczek z tłuszczem, dobrze utłuc wszystkie składniki, tłuczkiem do ziemniaków, i trochę jeszcze razem na wolnym ogniu poddusić. Kapusta jest najlepsza następnego dnia, odsmażana.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    U mnie taka kapusta jest tylko raz w roku - na Wigilię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ja takiej mieszanki-kapusta-groch i ziemniaki jeszcze nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Ja robie podobna kapustę ale raczej jako zupę i ze słoniną zamiast kiełbasy i boczku (no i używam mniej tłuczka :)). Kapustkę uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !