Sposób przygotowania

Biszkopt
Białka oddzielić od żółtek.
Z białek ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać stopniowo żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do blachy wysmarowanej tłuszczem, piec w 180 stop, przez 30 minut.
Krem
Kremy przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Poncz
Wodę gotowaną, ostudzoną połączyć ze spirytusem, sokiem z cytryny, olejkiem zapachowym.
Gotowy biszkopt, przekroić na 3 części.
Każdy blat biszkoptu dobrze nasączyć, posmarować każdy blat innym kremem. Wierzch tortu posmarować kremem śmietankowym i dobrze obsypać wiórkami kokosowymi. Udekorować według uznania.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !