Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę. oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy z mięsem, rumieniąc. Podsmażone mięso z cebulą przekładamy do przygotowanego wcześniej rosołu . Na małym ogniu gotujemy do miękkości. Do gotującego się mięsa dodajemy startą na tarce z dużymi oczkami marchew oraz listek laurowy i ziele angielskie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz czerwoną fasolę wczesniej odcedzoną. Jeszcze gotujemy chwilę na małym ogniu, a na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną z pszenna, tak aby powstał gęsty sos pomidorowy.
Wlewamy do miseczki, dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę. posypujemy koperkiem i doprawiamy na pikantnie jak kto lubi:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    medi

    Na ukrainie to danie zazwyczaj robi się w starych piecach,mi bardzo smakuje,chociaż jadłam ciut inną wersję:)Smaczne to!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !