Sposób przygotowania

Mięso wołowe ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu. Połowę smażonej cebulki dodać do zmielonego mięsa, wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem i maggi. Wszystko razem wymieszać. Na stolnicy przesiać mąkę, dodać trochę soli i ciepłej wody, zarobić ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać brzegi pierogów. Gotować w lekko osolonym wrzątku. Podawać ze smażoną cebulką lub usmażonym boczkiem. Pierogi można także podsmażyć na patelni.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale bym zjadła
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    lubię ale z truskawakmi
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam :) i o dziwo jem je ze śmietaną :D
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    patrząc teraz na nie to by się zjadło
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    patrząc teraz na nie to by się zjadło
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    moje ulubione
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    domowe najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    mmm z wołowiną, pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !