Sposób przygotowania

Z kostek rosołowych robimy wywar około 2 litrów wody.
Ogórki trzemy na tarce o dużych oczkach. Zostawiamy jeden ogórek aby móc razem z czosnkiem, serkiem topionym, pietruszką i selerem zmiksować blenderem.
Potarte ogórki dodajemy do gotującego się wywaru, następnie wlewamy zmiksowaną masę. Trzemy marchewki na grubej tarce i dodajemy do garnka. Gotujemy na małym ogniu. Do zupy możemy również dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Przyprawiamy do smaku przyprawa w płynie, pieprzem i wsypujemy koperek wg uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    remprzem

    można dodac pokrojone ziemniaki w kostkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    zawsze smaczna i zdrowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczna i zdrowa
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mi też sie od razu skojarzyło \"smaczna i zdrowa\" :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo lubię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię czasem tak na kwaśno
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    czasem taką robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    jadłem kiedyś ogórkową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !