Sposób przygotowania

Odmiana klusek leniwych . Przepis wywodzi się z kuchni albańskiej i włoskiej . A nazwa ? No cóż –kształt nadaje się im naciskając palcem . Zostając więc na każdej odciski linii papilarnych gotującego.
Wyrobić wszystkie składniki ciasta na gładką masę . Ugniatać w dłoniach wałeczki o średnicy 1 cm . Pociąć na 0.5 cm kawałki . Każdy kawałeczek nacisnąć palcem tworząc owalną kluseczkę z lekkim dołkiem w środku . Gotować w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .

Podawać ułożone na sosie pomidorowo- bazyliowym .

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Fajne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !