Sposób przygotowania

Upiec biszkopt. Ja piekę taki. 4 białka dodać szklanke cukru i ubić na sztywna pianę dodać 4 żółtka oraz szklankę mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 30 minut.

Białka ubić z cukrem i dodać tężejącą galaretkę ( 1 galaretka rozpuszczona w 1 szklance wody) Masę jeżeli jest bardzo płynna włożyć na chwilę do lodówki aby stężała wylać ją na biszkopt. W między czasie rozpuścić 2 galaretki i kiedy jest już stęzała wylać na zastygniętą masę. można też dodać owoce. Pozostawić w lodówce do schłodzenia

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Bardzo ciekawa nazwa:) Ciasto również fajne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    super nazwa :) nawet nie wiedzialam ze czesto jadam trzesawisko :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    hihi fajna nazwa:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    uwielbiam to ciacho! świetną nazwę wymyśliłaś
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    uwielbiam takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    to jest pyszne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !