Sposób przygotowania

CIASTO BISZKOPTOWE
5 Białek ubijamy z cukrem, do piany powoli dodajemy żółtka, 5 łyżek mąki wymieszanej z proszkiem i mak.
Delikatnie mieszamy i pieczemy 0k.35 minut w temp.180 stop.

CIASTO KOKOSOWE
Ubijamy pianę na sztywno z 4 białek, dodajemy żółtka i wiórki kokosowe, mieszamy i pieczemy.

MASA BRZOSKWINIOWA
Odcedzamy brzoskwinie z syropu, na tym syropie z 1 szkl gotujemy budyń, dodając cukier waniliowy 1 łyżkę mąki.
Margarynę ucieramy, dodając ostudzony budyń.
Brzoskwinie kroimy dodajemy do masy.

Ciasto biszkoptowe skrapiamy sokiem z cytryny i spirytusem.
Masę rozsmarowujemy na biszkopcie i przykrywamy ciastem kokosowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomite ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    słabo widoczne zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !