Sposób przygotowania

Przygotowac sredniej wielkosci garnek. Wrzucic pokrojone na drobno maslo, wstawic na rozgrzany palnik i stopic maslo. Gdy juz to nastapi, dodac cukier, wode i kakao, dobrze wymieszac i mieszac podgrzewajac, az wszystkie skladniki sie polacza. Dobrej jakosci make pszenna, przesiac z proszkiem do pieczenia, soda i cukrem wanilinowym. Oddzielic zóltka od bialek. Bialka ubic na sztywno z odrobina soli. Zóltka wymieszac z ciepla masa kakaowa, po czym dodac make i dlugo mieszac, nastepnie dodac ubite bialka i delikatnie, ale dokladnie wszystko razem wymieszac. Rozgrzac piekarnik i przygotowac forme, ktora natluszczmy i posypujemy bulka tarta. Mase wlewamy do formy na wieniec i pieczemy - w zaleznosci od posiadanego piekarnika - 180 stopni przez 35-45 minut. Po czym wyjmujemy upieczone ciasto, a po ostygnieciu, przekrajamy na pol, tak aby powstaly 2 placki. Banany obieramy i drobno kroimy, po czym skrapiamy sokiem z cytryny. Zimna kremówke ubijamy z cukrem pudrem, na sztywno, dodajemy banany i miksujemy calosc. Zelatyne rozpuszczamy w wodzie, schladzamy. Do masy smietanowo bananowej, wrzucamy odsaczone brzoskwinie i owoce koktajlowe, po czym dodajemy zelatyne, calosc delikatnie mieszamy i wstawiamy na kilka minut do lodówki. Na plaska czesc polowy wienca, wkladamy troche wiecej niz polowe masy smietanowo-owocowej i rozsmarowujemy równomiernie. Na mase kladziemy druga czesc wienca, ktorego wierch smarujemy pozostala czescia masy. Wkladamy do lodówki na co najmniej 1 godzine i ciacho jest gotowe. Przechowywac w lodówce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    super wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bardzo lubię takie słodkości)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda świetnie :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo apetycznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !