Sposób przygotowania

wiśnie umyć i wydrylować.przekładając wiśnie do naczynia-przesypywać cukrem.zostawić na ok.12 godz.następnie oddzielić wiśnie,a sok zagotować,zbierając z jego powierzchni szumowiny.przestudzonym syropem zalać wiśnie i wymieszać.proces powtórzyć trzykrotnie,z tym że ostatniego dnia zalać wiśnię gorącym syropem i całość przełożyć do słoików.pasteryzować przez ok.10 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    szkoda, że takie pracochłonne bo sama bym takie zrobiła
  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super do deserów
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    no dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !