Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe rożki

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 6 szt
cebula 1 szt
pomarańcza 1 szt
jabłko 1/2 szt
majonez 1/2 szkl
sól, pieprz do smaku
ogórek kiszony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe rożki

Śledzie moczyć ok. godz. w gazowanej wodzie. Cebulę drobno posiekać. Pomarańczę obrać ze skóry, usunąć białą błonkę i pokroić owoc w drobną kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i wraz z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać farsz na filety, zwinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.12.2013 22:39
zapowiadają się wspaniale
Hanna5 02.12.2013 14:52
ciekawe połączenie z pomarańczą
Marta11 02.12.2013 12:48
sledzie w kazdej postaci sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak