Sposób przygotowania

Comber i udka królika podzielić na porcje oraz odciąć wystające, grube kości udek. Mięso oprószyć solą i pieprzem, zostawić na 1 godzinę, a następnie obrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec obrumienienia dodać cebulę, podsmażyć i zalać mięso kilkoma łyżkami wody, poddusić, a następnie wlać przecier pomidorowy i razem kilka minut gotować. Mięso włożyć do słoików i zalać sosem, tak aby sos pokrywał mięso. Pasteryzować godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    królik w sosie pomidorowym :) takiego jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Takie niespotykane danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !