Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z pestkami granatu i żurawiną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewka 1 szt
kukurydza 5 łyżek
olej 4 łyżki
żurawina 2 łyżki
granat 1 szt
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z pestkami granatu i żurawiną

Kapustę myjemy i kroimy drobno. Kapustę doprawiamy solą morską .Pestki granaty wyjmujemy wyciskamy lekko sok i dajemy całość do kapusty,do kapusty dodajemy żurawinę,przyprawy olej,odsączoną kukurydzę ,marchewkę scieramy na tarce albo w wiórki.Mieszamy sórówkę.Na górę mozna posypać trochę żurawiny i kukurydzę.


POLECAM !!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.02.2014 07:41
ciekawy przepis
okrysia 12.11.2013 19:30
SMACZNE TO!
mysza75 12.11.2013 15:50
jak pięknie podana, ja to Gosia muszę wpaść do ciebie bo gotujesz jak lubię, ładne dekoracje nic tylko jeść:-)
Lis 11.11.2013 13:31
ciekawy pomysł na surówkę:)
ONY_za_kare 11.11.2013 12:44
świetna surówka!
fotoviderek 11.11.2013 09:17
Samo zdrowie :)
gosia56 11.11.2013 09:06
bardzo dziękuję za miłe komentarze.
Alex_M 10.11.2013 16:19
świetna surówka! :)
Mniam 10.11.2013 14:36
Pyszna surówka i ten piękny kwiat...
gusia1000 10.11.2013 13:19
Ładnie udekorowana.
Sylwia26 10.11.2013 12:56
apetycznie wygląda :)
Janina 10.11.2013 12:45
Jak zawsze smaczne i pięknie podane;)
Róża1 10.11.2013 12:31
wspaniała surówka!!! a dekoracja pierwsza klasa:-)
adelajda 10.11.2013 12:22
dobra surówka :)
barbara11561 10.11.2013 12:04
przepyszna -i pięknie i smacznie:)
2milutka 10.11.2013 11:53
ładnie udekorowana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak