Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe muffiny z budyniem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 3/4 szkl
płatki owsiane 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
mleko 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
cynamon 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko do budyniu 1/2 litra
puree 1 z dyni

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe muffiny z budyniem

Budyń przygotować wg przepisu producenta na opakowaniu. Ostudzić.
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki a w drugim mokre. Połączyć je razem. Do natłuszczonych foremek na muffinki nałozyć po łyżce ciasta, następnie budyń i przykryć resztą ciasta muffinkowego.
Piec ok 20-25 min w 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 01.11.2016 20:06
Jak dla mnie bomba:)
Ewa 08.11.2013 15:46
Wyglądają niezmiernie apetycznie :)
reniatka 08.11.2013 12:00
super jeszcze nie robiłam z budyniem
Ankha 08.11.2013 08:43
zapewne ładnie pachną i smakują
Mniam 08.11.2013 07:23
To coś dla mnie :)
Renata9 08.11.2013 07:21
pyszne muffinki
Monika-twin 08.11.2013 00:00
fajny prszepis
sanielcia 07.11.2013 23:25
na pewno są pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak