Sposób przygotowania

Jabłka( najlepiej kwaskowate) dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Jabłka pokroić na kawałki( półplasterki). Całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać aromat waniliowy i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Jabłka należy ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, na jabłka wyłożyć masę. Ciasto piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    łoł jabłecznik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię taki jabłecznik... pyszności :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię wszelkie ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    też lubię ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienity :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychota!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !