Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie plasterki i oprószyć mąką, pieprzem i solą, odstawić na 10 min. Pieczarki lub inne grzyby oczyścić, pokroić w paski. Na patelce rozgrzać olej, smażyć drobno posiekaną cebulę bardzo drobno pokrojony imbir przez kilkanaście sekund, dodać kurczaka, smażyć całość krótko aż mięso zrobi się białe. Mieszać od czasu do czasu to wszystko.Gdy mięso i reszta są gotowe zdjąć z patelni łyżką cedzakową lub szumówką i przełożyć do rondelka. Na patelnie dodać tłuszcz i podsmażyć grzybki ok. 2 min.następnie przełożyć do rondla, wlać sos sojowy, wódkę, wsypać Vegetę, resztę mąki rozmieszaną w wodzie, zagotować aż sos będzie gęsty

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !