Sposób przygotowania

Soczewicę gotować wraz z szafranem w bulionie na małym ogniu przez 15 minut pod przykryciem. Posiekaną dymkę, chili i utarty imbir podsmażyć na niezbyt gorącym oleju. Dodać szpinak, przykryć i dusić do miękkości. Soczewicą odcedzić, dodać do szpinaku, posolić. Przed podaniem polać śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetne połączenie soczewicy ze szpinakiem!
  • 9
    original
    Opublikowano

    plocia

    ulala szpinak i soczewica a smak przepyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    Nie dla mnie choc ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !