Sposób przygotowania

W rondelku roztapiamy margarynę z wodą i gotujemy cały czas mieszając. Do gotującej się dodajemy przesianą mąkę i cały czas mieszamy by się nie przypaliło i żeby znikły wszystkie gródki. Ciasto ma być jednolitej konsystencji i ma lekko odchodzić od garnka. Gotowe pozostawiamy do ostygnięcia. Zimne ciasto miksujemy z jajkami - warto dawać po jednym jajku oraz dokładamy cukier. Ciasto przekładamy do szprycy z okrągłą końcówką i wyciskamy ciasteczka w kształcie księżyca albo kółeczka czy jak kto woli inne. Pieczemy w temp. 220\'C ok 25-30 min. NIE WOLNO OTWIERAĆ PIEKARNIKA BY CIASTKA NIE OPADŁY !! Ciastka można posmarować białkiem wtedy ładnie się zarumienią. Po upieczeniu pozostawiamy na jakieś 3 min w wyłączonym piekarniku by doszły do siebie. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    INTERESUJACY PRZEPIS
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować Twój przepis, księżyce wyglądają apetycznie :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Fajne, bardzo fajne :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cos jak ciasto na karpatke warto spróbowac.
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    świetnei wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajne ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pomysłowe bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Na pewno smaczne;):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !