Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Ciasto I:
Białka ubijamy z cukrem.Delikatnie mieszamy z resztą składników.

Ciasto II:
Żółtka i jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem, kakao i olej. Mieszamy. Wlewamy do formy na przemian ciasta. Pieczemy ok. 35 min w 180 st. Przekrawamy na dwa placki.

KREM:
Budyń z cukrem gotujemy na mleku. Studzimy. Ucieramy z masłem. W 1/2 szkl. wrzatku zaparzamy kawę, studzimy. Nasączamy biszkopty. Galaretki i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w 1/2 szkl wrzątku. Na 1 placek wyładamy 1/2 kremu, na nim biszkopty. Między biszkopty wkładamy tężejącą galaretkę. Przykrywamy kremem i 2 plackem. Rozprowadzamy polewę.
Masło z cukrem roztapiamy. Smażymy rozdrobnione orzechy, aż cukier się skarmelizuje. Studzimy.Rozkruszamy. Posypujemy ciasto. Wkładamy do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    kusi mnie to ciasto....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    smaczny deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    kuszące ciacho
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wyśmienite ciacho :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana1

    super ciacho
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    mniam pycha ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    oj zadałabym szyku takim ciachem na zjeździe rodzinnym :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ao_12

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Megg

    przepyszne ciasto!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !