Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

8 łyżek obgotowanej kiszonej kapusty,1 żółtko
pieczarki usmażone 8 szt. (pokrojonych w pół plasterk

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami :

Jeśli mamy gotową kapustę to danie jest bardzo szybkie i proste do zrobienia . Proponuję robić je jak już mamy gotowy farsz zrobiony przy okazji gotowania czegoś innego ..
Ciasto rozmrozić . Przeciąć na 8 części . Na każdy kawałek nałożyć łyżkę kapusty i 1/8 pieczarek .Zwinąć jak rogaliki .Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Rożki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 20 minut . Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia lub do innej zupy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 27.08.2013 21:22
mniam,smaczne
jolaxa1 06.07.2011 23:11
Super
eli_555 06.07.2011 22:35
pycha
Ewa104 02.08.2010 11:27
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak