Sposób przygotowania

Szpinak zalać 1 szklanką wrzącej wody zagotowanej z kostką rosołową, pozostawić na 15 minut i dobrze odcisnąć. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Szpinak, wędzoną rybę i biały ser przepuścić razem przez maszynkę do mięsa lub zmiksować. Dodać posiekaną zieleninę oraz czosnek, doprawić do smaku. Przełożyć do keksowej foremki wyłożonej folią aluminiową i natłuszczonej. Przykryć płatkiem folii aluminiowej. Ustawić na blaszce z wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 60 minut. Po 45 minutach zdjąć z wierzchu folię i dopiec - pasztet powinien lekko się zarumienić.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !