Sposób przygotowania

Umyte golonki włożyć do średniej wielkości garnka. Warzywa obrać i dodać do golonek. Wrzucić ziele angielskie , liście laurowe i kostkę bulionową . Zalać woda tak by zakryła mięso ( ok. 1 litra ). Gotować przez ok. 50 minut do chwili gdy golonki są miękkie. W małym garnuszku rozpuścić masło. Wsypać mąkę . Zamieszać . Rozprowadzić ½ szklanki wywaru z gotowania golonek i śmietanką .Gruszki obrać i wyciąć gniazda nasienne . 1 gruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka i dodać do sosu. Gotować na małym gazie 10 minut . Sos doprawić solą , mielonym pieprzem i esencją imbirową ( lub utartym imbirem ) do smaku . Dwie pozostałe połówki gruszki zalać małą ilością wody i gotować do miękkości. . Golonki wyjąć z wywaru , zdjąć skóry ( można wyluzować kość ). Podawać z ziemniakami puree , połówką gruszki z żurawiną i sosem gruszkowo-imbirowym .

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zapowiada się pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne danie
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    bardzo ciekawe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !