Sposób przygotowania

Ze szklanki mąki, drożdży,części cukru i ciepłego mleka zrobić rozczyn.Żółtka utrzeć z resztą cukru. Margarynę stopić. Gdy rozczyn podwoi swoją objętość dodać utarte żółtka, dokładnie wyrobić. Wlać roztopiony tłuszcz.Ponownie wyrobić, zostawić do wyrośnięcia. Wyłożyć na stolnicę,podzielić na kilka części, każdą rozwałkować na placek grubości ok. 2 cm. Formować owalne bułeczki, do każdej włożyć 2 łyżeczki farszu. Zlepić. Na chwilę pozostawić do wyrośnięcia, smażyć na jasnobrązowy kolor. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajowe, jeszcze takich nie robiłam
  • 6
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przypadkowy \"wynalazek\" z chiwlowego przesytu tradycyjnymi schabowymi. Nawet się udało!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ciekawe i pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ciekawe jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !