Sposób przygotowania

Masło i żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać olejek, jeszcze raz wymieszać.Z białek ubić sztywną pianę. Delikatnie wmieszać ją do utartej masy. Do masy makowej dodać całe jajka, miód i bakalie, wymieszać.Wlać spirytus.dokładnie wymieszać. Dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Kłaść łyżką masę makową, pozostawiając wolne boki ciasta.Mak powinien zapaść się w ciasto. Piec 60 min w temp. 180*C SMACZNEGO! *

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawy przepis, mnie makowiec nie wychodzi - zawsze popeka
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię to ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !