Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować. Gorące przepuścić przez maszynkę. Wystudzić, połączyć z jajkami, mąką, solą, pieprzem. Zagnieść ciasto. Cebulkę pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać mąkę i tyle zimnej wody, aby powstał zawiesisty sos. Wlać sos do zmielonego mięsa. Masa ma mieć gęstość surowego pasztetu. Ciasto odrywać po kawłku, spłaszczać na dłoni, nakładać farsz i formować kotleciki ( jak mielone). Panierować w bułce tartej i smazyć na oleju na złoty kolor. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pycha... koniecznie do wypróbowania
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    świetny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre kotlety.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !