Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka cielęce z miodem akacjowym, warzywami i ziołami
Na rozgrzanym maśle obsmażyć pokrojone w plastry podgrzybki, pokrojoną w słupki dynię i pokrojoną w plastry cukinię, dodać przyprawy, kiełki i syrop z winogron.
Wystudzone żeberka pokroić wzdłuż kości na 4 porcje i każdą ułożyć na oddzielnych arkuszach papieru do pieczenia. Na wierzchu ułożyć warzywa i gałązki szałwii, skropić miodem akacjowym, szczelnie zamknąć, ułożyć na blasze i piec 20 minut w temperaturze 180°C. Tak przygotowane żeberka cielęce podawać w pergaminie. Tuż przed podaniem odwinąć pergamin, dzięki czemu uwolni się powstały podczas pieczenia aromat. Gotowe żeberka podawać z mini ogóreczkami i tartym chrzanem.