Sposób przygotowania

Mąkę wsyp do miski, wbij jajka, dodaj szczyptę soli i zagnieć ciasto dodając wody. Wyrób ciasto jak na makaron i na stolnicy podziel na 4 części. Rozwałkuj ciasto na placek, posyp mąką i odłóż.
Zrób farsz mięsny: mięso pomieszaj z cebulą, papryką, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Zrób farsz słodki: drobno pokrojone jabłko wymieszaj z rodzynkami, cukrem i sokiem z cytryny.
Plastry mięsa posmaruj masłem i jednym z farszów a następnie ułóż je jeden na drugim. Zwiń ciasto, zalepiając jego dłuższe brzegi. Przełóż ciasto do prodiża i piecz 2 godziny w temperaturze 200 st.C.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !