Sposób przygotowania

Włóż do garnka włoszczyznę oraz surowe mięso. Dodaj wszystkie przyprawy i zalej woda tak aby wszystko przykryć. Gotuj godzinę na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmij je, a bulion przecedź. Kapustę zalej wrzątkiem, osącz i przełóż do rondla. Zalej bulionem i gotuj przez 40 minut. Gdy kapusta zmięknie dodaj pokrojone jabłka polane sokiem z cytryny. Wymieszaj i podgrzewaj przez 20 minut. Posiekana cebulę zeszklij na smalcu. Ugotowane mięso i pieczeń wołową pokrój na kawałeczki, dodaj do cebuli i krótko podsmaż razem. Włóż do kapusty i podgrzewaj przez godzinę. Dodaj pokrojoną kiełbasę myśliwską.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    swic

    jaką mam ochote na bigos, mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    będę robiła na święta to umieszczę fotkę, dzisiaj to będę robić bigos ale śląski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !