Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski, a następnie zmiksować ją z jajkiem i piwem, doprawić do smaku. Odstawić na 30 minut. Grzyby dokładnie umyć i osuszyć. Zanurzyć je w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu jak pączki, około 15-20 minut, od czasu do czasu obracając, aby się równomiernie zarumieniły. Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć z frytury na metalowym cedzaku, pod który można podłożyć papierowy ręcznik. Przed podaniem nadziewać na wykałaczki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !