Sposób przygotowania

Buraki należy oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie pokroić w plasterki i ugotować. Następnie odcedzić. Mięso z kością zalać wodą i ugotować wywar lekko go soląc, dodać oczyszczoną włoszczyznę i pokrojoną cebulę. Następnie odcedzić. Wywar z mięsa należy połączyć z wywarem z buraków, zagotować dodając koncentrat z buraków, sok z cytryny, czosnek, pieprz ziarnisty i ziele angielskie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię barszczyk czerwony, taki jak u ciebie na talerzu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    piękny kolor to podstawa :) Twój jest super !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Kolor wyszedł prawdziwie barszczowy- to prawda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    barszcz czerwony niezastąpiony
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię jak każde danie jest czyste
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię taki czysty barszcz do popitki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    idealny do krokietów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !