Sposób przygotowania

Ziemniaki jeszcze ciepłe obrać, przepuścić przez maszynkę, dodać 2 łyżki masła i jajka. Kapustę drobno poszatkować, zanurzyć na durszlaku we wrzącej wodzie i dobrze odcedzić. Cebulę drobniutko pokroić i udusić, dodać kapustę, dusić przez chwilę, aż kapusta zmięknie i stanie się przeźroczysta. Dodać do masy ziemniaczanej i dobrze wymieszać, posolić. Jeśli masa byłaby zbyt rzadka, dodać tartą bułkę. Formować kotlety lub krokiety, panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Kotlety najbardziej smakują z pikantnym sosem, a krokiety z klarownym barszczem podanym w filiżance - pycha.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !