Sposób przygotowania

Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka cały czas mieszając. Następnie dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wlać do formy, piec w temperaturze 160-180 stopni 30-40 minut
Biszkopt ciemny: tak samo tylko z dodatkiem kakao:)

Masy: Gotowe masy w proszku wymieszać z mlekiem osobno (do masy ajerkoniak-owej dodałyśmy kieliszek ajerkoniaku :)

Gotowe biszkopty dzielimy na połówki, przekładamy na przemian masami, na górę zostawiamy połowę masy czekoladowej, posypujemy posiekanymi orzechami i gotowe!!!

Smacznego!!!! )

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ładnie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    szaleństwo :-) z łakomstwa, oczywiście
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo fajna kombinacja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda przepysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    WYGLADA SUPER
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    lubię takie przekładańce:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kurcze jakie wysokie. Ile ono miała cm?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo apetyczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !