Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jagód

Jagody przebrać z liści itp. Do małych słoików wsypywać tyle jagód zeby siegały pod szyjkę oraz cukier (na słoik od dżemu daje 2 łyzki, na taki mały od ketchupu 1 łyżkę). Wlewamy tyle wody żeby siegała do szyjki i zakrecamy szczelnie. Słoiki owijamy starymi gazetami żeby się nie obijały, wkładamy do garnka i zalewamy woda do 3/4 ich wysokości. Pasteryzujemy 15-20 minut (od chwili zagotowania). W ten sam sposób można też robic z innych owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.04.2013 09:32
uwielbiam ale mam tylko wtedy gdy ktoś mi takie smakołyki podaruje
manaika 04.03.2012 13:24
dobrze działa na wzrok:)
jeanette_v 19.02.2012 11:25
Idealny na przeziębienie,...
jeanette_v 19.02.2012 11:25
Idealny na przeziębienie,...
Mariposas 17.01.2012 20:50
super
IKrakowianka 18.04.2011 21:18
pyszny kompot
anemon 11.04.2011 08:28
Kompotu z jagód jeszcze nie robiłam, zawsze tylko konfitury i zamrażam. Muszę spróbować, bo lubimy kompoty.
SmacznaPyza 27.03.2011 19:27
bardzo lubię a zimą jak znalazł!
izapozdro 08.03.2011 13:41
też robię co roku obowiązkowo samo zdrowie
misia53 19.10.2010 09:31
Jagody w zimie jeszcze lepiej smakują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak