Sposób przygotowania

Jagody przebrać z liści itp. Do małych słoików wsypywać tyle jagód zeby siegały pod szyjkę oraz cukier (na słoik od dżemu daje 2 łyzki, na taki mały od ketchupu 1 łyżkę). Wlewamy tyle wody żeby siegała do szyjki i zakrecamy szczelnie. Słoiki owijamy starymi gazetami żeby się nie obijały, wkładamy do garnka i zalewamy woda do 3/4 ich wysokości. Pasteryzujemy 15-20 minut (od chwili zagotowania). W ten sam sposób można też robic z innych owoców.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jagody w zimie jeszcze lepiej smakują.
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    też robię co roku obowiązkowo samo zdrowie
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię a zimą jak znalazł!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kompotu z jagód jeszcze nie robiłam, zawsze tylko konfitury i zamrażam. Muszę spróbować, bo lubimy kompoty.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszny kompot
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Idealny na przeziębienie,...
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Idealny na przeziębienie,...
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    dobrze działa na wzrok:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam ale mam tylko wtedy gdy ktoś mi takie smakołyki podaruje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !