Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z mąką , sodą i cukrem . Dodać jaja i miód . Wyrobić ciasto . Upiecz 4 placki w temp 180 stopni przez 30 minut . Masa jabłkowa : Obrane i starte na tarce o dużych oczkach jabłka chwilę przesmażyć z masłem na wolnym ogniu . Pod koniec sypać galaretkę wymieszać i jeszcze smażyć prze kilka minut , podzielić na 2 części . Masa czekoladowa : Niewielkie ilości wody rozpuścić żelatynę . Śmietanę ubić i połączyć z wcześniej roztopioną czekoladą , dodać żelatynę . Przełożenie ciasta : Ciasto pół masy jabłkowej , masa czekoladowa , ciasto , pół masy jabłkowej , ciasto , masa czekoladowa , ciasto wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi .

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !