Sposób przygotowania

Margaryne o temp. pokojowej utrzeć z cukrem na biało. Żółtka oddzielic od białek, białka ubic na sztywna pianę. Do masy z margaryny stopniowo dodawac zółtka cały czas ucierajac. Obie maki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i cały czas ucierajac ciasto dodawac stopniowo mąkę i mleko (o temp. pokojowej). Na koniec dodać kilka kropli ojejku migdałowego i pianę z białek, całość delikatnie wymieszać. Dodać mak i pokrojone owoce i delikatnie wymieszać. Ciasto wylac na przygotowaną wczesniej blache i piec 50-60 minut w temp. 160 stopni. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub polac polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciekawa nazwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    z owocami to jeszcze nie jadłam..
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajne ciasto, a jak z dużą ilością bakalii, jak u Ciebie, to muszę zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ależ musi być pyszne to ciasto :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pychota!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dobre ciacho:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !