Sposób przygotowania

Mięso obrać od kości i ze skórek, podzielić na kawałki ( takie ,,strzępki \" nieregularne ).Cebulę zeszklić na oleju. Do garnka włożyć mięso, pieczarki, cebulę, paprykę - zalać wodą , dodać kostkę grzybową i dusić ok 40 minut. Doprawić do smaku .Można zagęścić mąką lub gotowym sosem ( jak używamy gotowego sosu to lepiej najpierw zagęścić a potem doprawić ).
Podawać z ryżem na sypko, kluseczkami, pieczywem - posypane pokrojoną natką pietruszki.
Podpowiadam , że jest to doskonały pomysł na wykorzystanie pozostałości innych posiłków .Ja mam zawsze w zapasie upieczonego kurczaka ( takiego z rożna, pieczonego w całości w różnych przyprawach, pieczonego w rękawie foliowym ) , smażone pieczarki zamrożone, paprykę zamrożoną na leczo. Wystarczy dosmażyć cebulkę i udusić wszystko. Taki niby gulasz - czyli ,, Duś \" .

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo apetyczny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam mniam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !